gotowanie z Kooperatywą

nutella

1 awokado

1 duży dojrzały banan

4 łyżki zmielonych orzechów

2 łyżki kakao

I do smaku, jak lubisz słodkie, miód

Wszystko blenduj i gotowe

burger Królleski

Wołowina przepyszna! Prima sort

A poza tym

eko kasza gryczana podsmażana na eko boczku,

eko brukselka,

eko marchewka z eko śmietaną!

nie dajmy się szarości!

kasza gryczana (niepalona) Krystyna Halabowska Ryszard Halabowski

paprykarz z papryki (i już niestety ze słoika) Jakub Frydrych Dobra Ziemia

sałatka z portulaki i liści nasturcji (skropionych oliwą) Renata Cupiał-Gonera Ogrody Natura

marchewka kiszona - Wierzbowe ranczo Marek Nowicki

winogrona - Radosław Jochemczak

buraczak upieczony z buraka cukrowego Angelika Różycka Chwilczyńska

last but not least - inspirująca do robienia tego w takiej formie Filozofia Smaku vel Make bento, not war! - zdrowe i smaczne lunchboxy

carrot muffins ;)

marchewka od Dorota Wolczynska-Petro

jajka i mąka orkiszowa Państwa Czaplińskich

a olej rzepakowy od Państwa Halabowskich

także bułki self made

680g mąki, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 400 ml wody z mlekiem, 7g suchych drożdży, 2 łyżki roztopionego masła

Całość wyrobić, zostawić do wyrośnięcia, uformować bułki, spłaszczyć, zostawić do wyrośnięcia(pod przykryciem), posmarować jajkiem, posypać sezamem. Piec ok 20 min w 170 stopniach (zależy.od piekarnika oczywiście :) )